!
Braal.jpg
14 april 2020

Donar en Braal gaan uit elkaar

GRONINGEN, 14 april 2020 - In goed onderling overleg hebben Donar en coach Erik Braal besloten de samenwerking niet verder te continueren. Braal was vijf jaar de hoofdcoach van Donar, in deze periode werd hij de meest succesvolle coach van onze club ooit.

In de zomer van 2015 kwam Braal naar Groningen na eerder te hebben gecoacht in Rotterdam, Bergen op Zoom, Leeuwarden en in Oostenrijk. Hij tekende in eerste instantie een contract voor twee seizoenen. Dit contract werd later met drie seizoenen verlengd.

In de vijf jaar als coach van Donar won Braal meerdere prijzen. Zo werd Donar landskampioen in 2016, 2017 en 2018 en werd in 2017 en 2018 de NBB Beker naar Groningen gehaald. Ook werd twee keer de SuperCup gewonnen, in 2016 en 2018. Een ander hoogtepunt was het bereiken van de halve finale van de FIBA Europe Cup in 2018.

Braal werd in de afgelopen vijf seizoenen twee keer Coach van het jaar in Nederland en één keer Coach van het jaar in de FIBA Europe Cup. Daarnaast ontving hij de Sportpenning van de Gemeente Groningen.

Zijn bevlogenheid, inzet en streven naar het hoogst haalbare, paste feilloos bij de ambities van Donar. In de afgelopen vijf seizoenen zijn grote stappen gemaakt en dat is mede te danken aan coach Braal. ‘Together’, de huidige slogan van Donar die staat voor het teambasketbal van Donar, heeft overtuigend vorm gekregen en zal in de toekomst worden voortgezet.