!
Lotanna Nwogbo.jpg
27 juli 2021

Donar haalt Lotanna Nwogbo

GRONINGEN - Donar heeft de selectie voor het komende seizoen rond met de komst van de Nigeriaans/Amerikaanse center Lotanna Nwogbo. Lotanna Nwogbo is 2.03 lang en geboren op 30 mei 1993 in Lithonia bij Atlanta, Georgia. Zijn opleiding volgde hij op Longwood College in Virginia, alvorens zijn professionele carrière te beginnen in Argentinië. Hij verbleef kort in Japan, Chili en Atlanta en had vervolgens een goed seizoen, weer in Argentinië. Zijn beste seizoen tot nu toe (19-20) was in Turkije bij Mamak Belediyesi (Ankara-tweede niveau), waar hij een belangrijke rol in het team vervulde. Dat was ook het geval in het halve seizoen 20-21, toen hij vanaf februari een van de beste spelers van La Coruña (Spanje-LEB Oro) was.

“Ik heb geen contact gehad met de andere Nigerianen die voor Donar spelen of speelden. Ik heb wel een heel goed gesprek gehad met coach Matthew. Het was wat dat betreft meer een zakelijke dan een emotionele beslissing om voor Donar te spelen maar ik ben niet minder blij dat ik voor zo’n goede club kan spelen. Ik ben er erg enthousiast over!

Als speler zou ik mezelf omschrijven als dominant. Ik speel graag boven de ring en ik hou van fysiek contact tijdens de wedstrijd. Privé ben ik erg chill en meer op mezelf.”

Coach Matthew Otten omschrijft de nieuwe aanwinst als het laatste stukje van de puzzel. “Na uitgebreide analyse door Martin de Vries en mijzelf, waarbij we honderden spelers de revue hebben laten passeren en na veel op mentaliteit te hebben gecheckt, zijn we tot de conclusie gekomen dat Lotanna de center is die we nodig hebben. Hij vult Thomas Koenis goed aan en brengt een andere dynamiek in het spel. Hij is vooral sterk onder de basket, zowel verdedigend als aanvallend. We denken in hem een goede teamspeler te hebben gevonden, die ook in de kleedkamer een belangrijke rol zal vervullen.”

De complete selectie voor komend seizoen bestaat uit: Thomas Koenis, Willem Brandwijk, Leon Williams, Kjeld Zuidema, Sheyi Adetunji, Henry Caruso, Austin Luke, Donte Ingram, Marquis Addison, Amanze Egekeze, Mark Roorda en Lotanna Nwogbo.

Lotanna4-1024x1024.png