!
LDDK-20200206-0001-5 Lawton 2.jpg
6 februari 2020

Donar wint ook tweede kwartfinaleduel

Door Mark Vrolijk

ROTTERDAM, 6 februari 2020 - Donar heeft donderdagavond in Rotterdam ook het tweede duel uit de kwartfinaleserie met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in winst omgezet. De Groningers legden de basis in het met 8-24 gewonnen eerste kwart. Daarna kwamen de Rotterdammers wel beter in de wedstrijd, maar dat was niet genoeg om Donar nog te bedreigen. Uiteindelijk werd het 57-73. Donar kan zich nu gaan opmaken voor een halve finaleserie met Landstede Hammers.

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd gaat het nog gelijk op (8-8), maar daarna neemt Donar de leiding. Zeeuw & Zeeuw laat bij vlagen aardig combinatiespel zien, maar is in de laatste minuten steeds slordiger in de passing. Met name Carrington Love profiteert enkele keren met balovernames. Dankzij een 0-14 run winnen de bezoekers het eerste kwart met 8-24.

In het tweede kwart tonen de Feyenoorders strijdlust door terug te komen tot 24-28. Toch loopt Donar daarna weer iets weg. Feyenoord wint het tweede kwart met 18-12 en de ruststand van 26-36 toont nog geen onoverbrugbaar verschil. De Groningers hebben weliswaar meer steals en rebounds, maar het percentage driepunters is erg laag: 21% (tegenover 40% bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord).

Na rust is Feyenoord zorgvuldiger in de passing en worden er minder steals gepakt door Donar. Helaas laat Zeeuw & Zeeuw het een aantal keer flink liggen in de afronding. Donar schiet daarentegen steeds meer driepunters raak en domineert in de lucht (het pakt vanavond uiteindelijk 40 rebounds, tegenover 28 voor de thuisploeg).

Winnen met 35 punten was nooit een realistische gedachte, maar gaandeweg het derde kwart vervliegt bij de Feyenoorders ook de hoop om misschien nog met een klein verschil te winnen. Via een 43-58 tussenstand wint Donar uiteindelijk ook redelijk eenvoudig de tweede kwartfinalewedstrijd: 57-73. Donar kan zich nu gaan opmaken voor een halve finaleserie met Landstede Hammers.

“The past few weeks have been pretty hard”, zegt Feyenoorder Keyshawn Woods na afloop. “We’ve had our ups and downs. The schedule has been tough with many games on the road and tough competitors. Now we can fully focus on the competition. Next game is already in two days. We have to beat Apollo on Saturday and then focus on Leiden.” Die laatste wedstrijd, op zaterdag 15 februari, is tevens de eerstvolgende thuiswedstrijd. Aanvang 19.45 uur.

Boxscore Zeeuw & Zeeuw Feyenoord - Donar
  1. Boxscore Zeeuw & Zeeuw Feyenoord - Donar Download pdf