!
20210704 Duane Wilson.jpg
4 juli 2021

Duane Wilson nieuwe aanwinst Yoast United

BEMMEL - Yoast United versterkt zich aankomend seizoen met de Amerikaan Duane Wilson. De 26-jarige combo guard begon zijn college carrière bij het prestigieuze Marquette, dezelfde school waar ook Dwyane Wade speelde in zijn collegeperiode. In zijn senior jaar maakte hij de overstap naar Texas A&M, waar hij gemiddeld 9 punten en 4 assists uitdeelde.

Wilson vervolgde zijn carrière in Europa bij het Duitse Neurenberg Falcons (Pro A), waar hij mooie cijfers noteerde: 18.3 punten, 4.2 assists en 1.7 steals gemiddeld. Coach Paul Vervaeck over de nieuwe aanwinst: “Duane is een atletische en veelzijdige combo guard. Een speler met een solide achtergrond, die goed past bij het soort basketbal dat we willen spelen.”

Duane over zijn komst naar Yoast United: “Vooral de cultuur van de organisatie spreekt mij erg aan. Na goede gesprekken met de coach en het bestuur, verwelkomen zij mij met open armen. De nieuwe league zie ik als een mooie kans om mijn skills en leiderschap te laten zien.”

Het team van Yoast United bestaat nu uit Kaleb Warner, Bob Berghuis, Nesta Agasi en Duane Wilson. De rest van de selectie wordt aankomende weken gepresenteerd.