!
20200911 Eric Kibi.jpeg
11 september 2020

Eric Kibi versterkt Royals-team

DEN HAAG, 11 september 2020 – The Hague Royals heeft zich versterkt met de Congolese international Eric Kibi. De 1.98 meter lange Kibi is geboren en opgegroeid in Canada.

The Hague Royals is trots op het feit dat het een speler van het kaliber van Kibi hebben kunnen vastleggen. Kibi is een zeer veelzijdige speler die bijna op iedere positie kan spelen en bijna iedere tegenstander kan verdedigen. Hij is erg explosief en staat erom bekend de weg naar de ring niet te schuwen. Hij zal daarom kracht en power toevoegen aan het team van de Royals.

Kibi is een zeer bereisde basketbalspeler. Vorig seizoen speelde hij voor Tiros Deportive Federal de Morteros in Argentinië, op het moment dat het seizoen vroegtijdig werd beëindigd door het coronavirus. Voordat hij naar Zuid-Amerika vertrok, speelde Kibi in de Verenigde Staten, Duitsland, Montenegro, Canada en zelfs Irak. Een van de hoogtepunten in zijn loopbaan is het veroveren van de AfroCan in 2019, de Afrika Cup van het basketbal voor nationale teams. Kibi werd met zijn team van de Democratische Republiek Congo Afrikaans basketbalkampioen.