!
20201003 Apollo-Feyenoord voor verslag.jpg
3 oktober 2020

Geflatteerde zege Zeeuw&Zeeuw Feyenoord

Door Bryant Abath

AMSTERDAM, 3 oktober 2020 - Afgaande op de einduitslag van 53-74 zou je kunnen denken dat Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball een makkelijke middag in Amsterdam had. Dat is verre van de waarheid. De jonge ploeg van Apollo Amsterdam beef tot vlak na het begin van het vierde kwart op korte afstand hangen. Bij 51-54 vielen de Amsterdammers echter stil. Een 0-13 run maakte een einde aan de Amsterdamse aspiraties.

Beide teams waren klaar voor de eerste tip-off van seizoen 2020-2021. Een steal van Renato Orsini geeft Apollo de openingstreffer van dit seizoen. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord heeft in de eerste minuten moeite met het vinden van de open man. Apollo gaat verder via een driepunter van diezelfde Orsini. Zodoende neemt de thuisploeg afstand van de bezoekers, die vervolgens betere aanvallen uitspelen. Het is veelal Arunas Mikalauskas die het open schot weet te verzilveren, waardoor Feyenoord weer aansluiting vindt in de wedstrijd. Apollo is in de eerste 10 minuten de betere partij en komt dankzij driepunters van Sergio de Randamie en Floris Versteeg op een 19-16 voorsprong na het eerst kwart.

Feyenoord gaat vervolgens sterker spelen en vindt meteen vanuit de hoek Yamill Wip met de driepunter. Vervolgens is het de beurt aan Mohamed Kherrazi die de and-1 verzilvert en Rotterdam op voorsprong zet. Verder laat Apollo het niet komen, want dankzij de verdediging houden ze Feyenoord van scoren af en blijven zo in het spoor van de bezoekers. Halverwege het tweede kwart zorgt Lucas Faijdherbe voor de gelijkmaker met een driepunter en de drive naar de basket: 26-26. Ook Feyenoord scherpt de verdediging aan, waardoor beide teams een tijdje niet tot scoren komen. Het zijn de bezoekers die even later opnieuw toeslaan via driepunters van Wip en Juan Davis. Feyenoord lijkt uit te lopen naar een riante voorsprong. Echter, niets is minder waar. Apollo dwingt Feyenoord tot diverse turnovers en komt daardoor weer in de buurt van Rotterdam. Noam Hasson en De Randamie brengen Apollo terug tot een verschil van twee punten. Feyenoord heeft vlak voor rust het laatste antwoord. Coen Stolk wordt gevonden bij de driepuntlijn en schiet van daar met succes raak: 32-37.

Beide teams slaan meteen na rust aanvallend toe en weten om de beurt inside te scoren. Bij Feyenoord zijn dat Mikalauskas en Ordane Kanda, bij Apollo zijn De Randamie en Versteeg inside trefzeker. We krijgen dan opnieuw een situatie waarin beide teams lange tijd niet scoren, of dit moet te danken zijn aan de sterke verdediging die ze weten neer te zetten. Apollo komt nog dichterbij dankzij een driepunter van Jacopo Bertotti: 39-41. Gelijk daarna is Rotterdam weer aan zet. De bezoekers doen dat opnieuw via Mikalauskas die zijn schutterskwaliteiten laat zien. Bij Aris schoot hij al een hele serie driepunters raak en dat doet hij nu namens Feyenoord. Toch laat Apollo het niet verder komen, ondanks dat ze halverwege het derde kwart Hicham Kherrazi kwijt zijn met een blessure. Het verschil wordt weer kleiner als Orsini weer de driepunter weet te verzilveren. Het laatste schot is voor Rotterdam via Wip: 48-54 waarbij het verschil nog altijd klein is.

In het vierde kwart start Apollo goed via een driepunter van Versteeg. Bij een verschil van drie punten scherpt Rotterdam opnieuw de verdediging aan en pakken zij meer rebounds. Zodoende weet Feyenoord toe te slaan via Davis die in het laatste kwart zijn punten weet te verzilveren. Apollo krijgt er in de aanval geen bal meer in en de Rotterdammers doen dat wel. Mikalauskas en Davis tillen het verschil op in Rotterdams voordeel tot uiteindelijk 53-74. De eerste competitiewedstrijd is weer van start gegaan met twee teams die voornamelijk verdedigend hebben laten zien hun tegenstander lange tijd van scoren af te houden.