!
2021-06-04-ninoNews web (dbl).jpg
4 juni 2021

Gorissen groeit mee met de Suns

DEN HELDER - De 23-jarige pointguard Nino Gorissen tekende deze week een contractverlenging van twee jaar bij Den Helder Suns. Het afgelopen seizoen heeft Gorissen wederom een stap vooruit gemaakt in zijn ontwikkeling. De snelle en fysiek sterke pointguard haalde een gemiddelde van 4.7 assists per wedstrijd (top 10 in de Dutch Basketball League).

In de wedstrijd van 7 april tegen Zorg en Zekerheid Leiden haalde hij zijn seizoenrecord van 12 assists. Een week daarvoor scoorde Gorissen zijn season high qua score met 15 punten tegen Landstede Hammers. Met een gemiddeld schotpercentage van 51,6% is Gorissen ook een betrouwbare aanvallende kracht.

Dit wordt zijn vierde seizoen bij Den Helder Suns. In de afgelopen jaren is hij erin geslaagd een vaste waarde te worden binnen het team. Met zijn teamspirit, snelheid en kracht brengt hij veel dynamiek binnen de ploeg. "Nino is een snelle en krachtige speler die variatie en snelheid brengt in het spel. Daarnaast is hij sterk gegroeid als leider binnen het team. We kijken uit naar een paar mooie jaren met Nino“, aldus Suns assistent-coach Anne van Dijk.

"Ik kijk uit naar de komende twee jaar”, zegt Nino Gorissen die tevens een MBO topsportopleiding gaat volgen bij het ROC. “Het afgelopen seizoen is prima verlopen ondanks alle COVID-19 perikelen en ik kijk uit naar de verdere groei van de club, zowel sportief als daarbuiten. Het team en de organisatie hebben een duidelijke strategie die prima bij mij past."

Naast zijn activiteiten op het veld is Nino deze zomer actief bij het project Heroes 0223. Binnen dit project begeleidt hij jongeren om een mooi sociaal project af te ronden. Ook bij de diverse clinics die Den Helder Suns verzorgt zal Gorissen van de partij zijn.