!
2021 04 05 Almere Sailors 004.jpg
5 april 2021

The Hague Royals neemt revanche

ALMERE - Onlangs nam Almere Sailors nog twee punten mee uit Den Haag, vandaag nam The Hague Royals sportieve revanche door in Almere met 73-95 te winnen. De ploeg van Bert Samson nam na het eerste kwart het heft in handen en liep door naar een 32-46 ruststand. In de tweede helft was Almere Sailors niet bij machte om terug in de wedstrijd te komen. Bart Bijnsdorp speelde een perfecte wedstrijd voor de Haagse formatie door 21 punten (tegen 100%), 8 rebounds en 3 blocks bij te dragen.

In het eerste kwart was aan beide ploegen te merken dat ze vol voor de winst wilden gaan. Over en weer zaten de spelers scherp in de wedstrijd waardoor zich een leuke wedstrijd ontspon. Door een gelijk opgaande strijd bleven de ploegen bij elkaar in de buurt, waar het Almere Sailors de meeste tijd lukte om een kleine voorsprong te behouden. Einde van het eerste kwart werd dan ook bereikt met een stand van 17-16.

In de eerste minuten van het tweede kwart ging de wedstrijd door waar het eerste kwart was geëindigd. De ploegen gingen nagenoeg gelijk op, waarbij wel was te zien dat The Hague Royals het initiatief meer naar zich toe trok en ook een kleine voorsprong in de wedstrijd nam. Vanaf de zesde minuut in het tweede kwart lag het initiatief plots volledig bij The Hague Royals. De organisatie in de aanval én in de verdediging viel bij Almere Sailors weg, waardoor The Hague Royals in staat was aanvallend de druk op te voeren en in het restant van het tweede kwart in staat was naar een stevige voorsprong uit te lopen. De rust werd dan ook bereikt met een stand van 32–46.

In het derde kwart probeerde Almere Sailors het initiatief weer naar zich toe te trekken. The Hague Royals wist zich echter goed onder deze druk staande te houden en liep geleidelijk aan uit naar een voorsprong van 18 punten na bijna vijf minuten spelen in de derde kwart. In de laatste vijf minuten van het kwart kwam Almere Sailors iets dichterbij, waardoor het einde van het derde kwart werd bereikt met een stand van 56–69 op het bord.

Het vierde kwart leek veelbelovend voor Almere Sailors. De eerste scores waren voor hen én de druk op The Hague Royals leek toe te nemen. Vanaf de derde minuut in dit kwart was dat echter over. The Hague Royals wist zijn aanvallen meestal met goed resultaat af te ronden waar het voor Almere Sailors steeds moeilijker werd de basket van hun tegenstander te vinden. Gevolg was een verder oplopende voorsprong van The Hague Royals dat in de laatste seconden van de wedstrijd via twee rake strafworpen van Jens te Velde een eindstand wist te bereiken van 73–95 en daarmee stevig revanche nam voor de verloren wedstrijd in Den Haag.