!
20200908 Jens te Velde.jpg
8 september 2020

The Hague Royals presenteert Jens te Velde

DEN HAAG, 8 september 2020 - Jens te Velde zal The Hague Royals komend jaar versterken. De 23-jarige Te Velde studeert Geneeskunde aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Hij zal het team versterken op de positie van shooting guard.

Met zijn shooting skills op de driepuntslijn zal de 1.93 meter lange Te Velde veel problemen opleveren voor defensies van onze tegenstanders. Maar wees niet verrast als hij met zijn snelheid en beweeglijkheid ook dichtbij de basket punten scoort.

De zoon van Okke te Velde (oud-international en technisch directeur van de Nederlandse Basketball Bond) speelde voorheen in de jeugdopleiding van de Harlemlakers (Amsterdam), waarbij hij onder meer twee seizoenen in de Dutch Talent League heeft gespeeld. In het seizoen 2016/2017 maakte Te Velde vervolgens op 19-jarige leeftijd zijn debuut in de Promotiedivisie namens BC New Stars Nieuwegein. In de navolgende drie seizoenen speelde hij ook in de Promotiedivisie, achtereenvolgens in 2017/2018 voor Utrecht Basketball, in 2018/2019 voor Racing Beverwijk en in 2019/2020 voor BS Leiden. Tijdens de try-outs heeft hij coach Samson ervan overtuigd dat hij klaar is voor een plekje in de selectie van The Hague Royals.

Te Velde wil graag groeien en stap voor stap beter worden. Dat is precies de instelling van The Hague Royals, waardoor hij een zeer waardevolle toevoeging is aan het Haagse team.