!
Headerbeeld-Feel-the-Beat-02.jpg
3 januari 2021

Heroes onderuit tegen Limburg United

Door Rob de Keijzer

HASSELT - Heroes Den Bosch is de voorbereiding op de herstart van de Dutch Basketall League met een nederlaag begonnen. Na een 40-38 ruststand werd het in Hasselt 84-76 voor Limburg United. Miha Lapornik (enkelblessure) bleef uit voorzorg aan de kant. Dominic Gilbert komt morgen in Den Bosch aan. LATER MEER

Heroes Den Bosch begon voortvarend aan de wedstrijd en pakte het eerste kwart overtuigend met 17-28. Limburg United herstelde zich prima en ging, mede via een sterk tweede kwart, de rust in met een voorsprong van 2 punten, 40-38. Nieuwkomer Alan Herndon stond toen al op 11 punten, Thomas van der Mars had er eentje meer, 12.

Ook in het derde kwart was Limburg United heer en meester. Heroes Den Bosch liet verdedigend wat steken vallen en mede door dat minder sterke verdedigen liepen onze zuiderburen snel uit naar een 50-42 voorsprong. Heroes Den Bosch krabbelde, mede door een steal en score van Boy van Vliet, terug tot 50-46. Limburg United gaf Heroes Den Bosch niet veel meer kans om terug te komen en sloot het kwart af met een 65-55 voorsprong.

Twee vrije worpen en twee fast breaks in het begin van het laatste kwart brachten Limburg United snel naar een 71-55 voorsprong. Verdedigend was het nog wat roestig bij de Bosschenaren en de turnovers werden door Hubo Limburg ook in dit kwart professioneel afgestraft. Heroes Den Bosch bleef schommelen op een achterstand tussen de 12 en 15 punten en ook Limburg United was niet bij machte om het verschil verder uit te bouwen. Uiteindelijk speelde Van Vliet bij de stand van 84-76 de laatste seconden weg.

Volgende week staat voor de ploeg van Jaumin de volgende oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Yoast United in de Maaspoort te Den Bosch.