!
20210908 CA Heroes team.jpg
8 september 2021

Heroes te sterk voor Aris

Door Rob de Keijzer

DEN BOSCH - Het heeft even geduurd, maar eindelijk was Heroes Den Bosch weer terug in de Maaspoort met het vertrouwde publiek. Zelfs voor deze oefenwedstrijd zat het redelijk vol en de ploeg van coach Erik Braal stelde dat publiek niet teleur.

Shaquille Doorson opende de score voor Aris Leeuwarden met een alley-oop. Dat was ook even het enige wapenfeit wat Aris had in de eerste vijf minuten. Heroes Den Bosch liep redelijk gemakkelijk uit naar een 10-2 voorsprong, onder meer door mooie scores van Edon Maxhuni.

Aris Leeuwarden deed wel wat terug, maar het was Heroes Den Bosch dat met snel spel uitliep naar een 24-9 voorsprong. Austin Price en Mike Carlson lieten in deze wedstrijd al zien dat het echte scherpscutters zijn waar deze avond niet veel tegen te doen was. Het was dan ook Price die het kwart afsloot: 29-13.

Ook in het tweede kwart liet de thuisploeg zien dat het in deze voorbereiding al een stukje verder is dan de gasten uit het hoge Noorden. Amer een paar minuten na het begin van dit kwart liet Carlson al zijn 10e punt aantekenen: 34-17. Coach Braal wisselde flink door, alleen Florian Rijkers was nog niet in het veld geweest. Met welke formatie Heroes Den Bosch ook in het veld kwam, men wist elkaar al blindelings te vinden. Aan het eind van het tweede kwart trok Aris toch de verdediging iets meer aan en kwam de thuisploeg enkele minuten moeizaam tot scoren. Via vrije worpen van Clay Mounce en Keime Helfrich wist Heroes toch wat te scoren, maar de veldscores kwamen in deze periode van Aris Leeuwarden. Beide ploegen vertrokken uiteindelijk met een 50-30 stand naar de kleedkamers.

In de eerste drie minuten van het derde bedrijf liep Heroes Den Bosch verder weg van Aris Leeuwarden. Via twee driepunters en een mooie score van Thomas van der Mars na een no-look pass van Boy van Vliet was het snel 60-32. Aris zette daar alleen een score van Doorson tegenover. Aris knokte zich daarna prima terug en met nog een kleine vier minuten te spelen was het 62-42. Het restant van het kwart hielden beide ploegen elkaar prima in evenwicht wat een 70-51 stand op het bord bracht na 30 minuten.

Heroes Den Bosch trok de registers weer open in het begin van het vierde kwart en kwam via mooi samenspel en heerlijke assists al snel op 79-53. Veel had Aris ook in dit kwart niet in te brengen, al liet het soms wel zien dat het toch een mooi team op de been heeft gekregen. Met nog drie minuten te spelen liet coach Braal ook Florian Rijkers zijn minuten maken. Onder luid gejuich van de Maaspoort kwam hij het veld in en tekende even later meteen voor een sterke actie. Het leverde hem twee vrije worpen op die hij niet kon verzilveren. Het verschil bleef rond de 25 punten en beide ploegen lieten de laatste anderhalve minuut rustig aan zich voorbij gaan. Maxhuni en Doorson dachten daar echter anders over en scoorden beide nog voor hun ploeg. Eerstgenoemde bracht met een heerlijke no-look pass de handen nog een keer op elkaar in de Maaspoort, waarna de eindstand werd bepaald op 96-70.

Topscorers bij Heroes Den Bosch waren Edon Maxhuni met 18 punten, op de voet gevolgd door Mike Carlson met 14 punten. Voor Aris Leeuwarden waren Reinder Brandsma en Shaquille Doorson met 15 punten de topscorers.