!
7.jpg
4 oktober 2020

Heroes verslaat Landstede

ZWOLLE, 4 oktober 2020 - Regerend kampioen Landstede Hammers dolf in een lang gelijk opgaande strijd net het onderspit tegen uitdager Heroes Den Bosch. Halverwege leidde de ploeg uit Zwolle nog met 41-38, na een sterk begin voor Den Bosch (22-30). Via 62-62 na het derde kwart werd het uiteindelijk 78-84 voor de bezoekers.

Het was de eerste officiële wedstrijd in het Landstede Sportcentrum sinds 8 maart. Ditmaal echter in een surrealistisch decor, de tribunes bleven vanwege de coronamaatregelen leeg.

Demario Mayfield opende de score voor Heroes Den Bosch. De bezoekers wisten in het begin gemakkelijk het netje te vinden, vrijwel elke poging ging raak. Halverwege het eerste kwart kwam het verschil, na een bonusworp van JaCori Payne, voor de eerste keer in de dubbele cijfers. Na 10 minuten hadden de Brabanders, tegen het slordig spelende Hammers, al 30 punten op het scorebord staan.

Waar Heroes in het eerste kwart heel makkelijk wist te scoren, zo moeizaam ging het in het tweede gedeelte. Het grossierde in overtredingen en het team van coach Jean-Marc Jaumin scoorde hierin slechts acht punten. Met nog een kleine twee minuten te spelen tot de rust kwam Landstede Hammers, dankzij een lay-up van Mike Schilder, voor het eerst langszij. Een driepunter van Yasiin Joseph zorgde zelfs voor de eerste Zwolse voorsprong in de wedstrijd. Deze 41-38 betekende tevens de ruststand.

Eenmaal terug uit de kleedkamers zetten de gastheren aanvankelijk de goede lijn voort. De Zwolse formatie liep dankzij een lay-up van Jhonathan Dunn uit naar een 59-50 voorsprong. De Amerikaan was deze middag goed voor 22 punten. De ploeg van Herman van den Belt viel weer terug in het maken van onnodige fouten en slaagde er niet in om de voorsprong verder uit te bouwen. Het was juist Heroes dat de schade nog voor het begin van het laatste kwart wist te herstellen. Het stond 62-62 voor aanvang van het laatste bedrijf

Aanvankelijk ging het gelijk op in het laatste kwart, daarna wisten de Bosschenaren een kleine voorsprong te pakken. Met een minuut op de klok stond het echter weer bijna gelijk: 78-80. De makkelijk scorende Miha Lapornik miste voor de bezoekers en de Hammers hadden de kans om op gelijke hoogte te komen. Kayel Locke liet dit buitenkansje echter liggen en Heroes liep vervolgens toch nog weg naar 78-84. Dunn probeerde het in de slotseconden nog wel met driepunters. Maar hij had het vizier vanaf buiten de driepuntslijn, net als de overige Zwollenaren deze middag, niet op scherp staan. En ondanks dat het tot de laatste minuut spannend bleef, was Heroes wel de terechte winnaar. De ploeg speelde veel meer als een team en Landstede speelde op te veel momenten te slordig.