!
20210812 Jett Speelman.jpg
12 augustus 2021

Jett Speelman terug bij Yoast United

BEMMEL - De Amerikaan Jett Speelman komt ook in de BNXT League uit voor Yoast United. De 27-jarige power forward speelde afgelopen seizoen voor de debutant in de Dutch Basketball League en kende een uitstekend jaar, waarin hij de Kees Akerboom Trofee won.

Speelman was afgelopen seizoen met zijn werklust en scorend vermogen een belangrijk onderdeel van het succes van Yoast United. De schutter scoorde gemiddeld 16.5 punten per wedstrijd tegenover een driepunterspercentage van bijna 50%. “Naast zijn kwaliteiten als schutter pakt Jett de nodige rebounds en is hij een efficiënte speler en een harde werker die we graag bij de selectie hebben”, aldus coach Paul Vervaeck.

Speelman is zelf erg enthousiast om weer terug te keren naar Nederland: “Ondanks Covid heb ik afgelopen seizoen een mooie tijd gehad. Yoast United is een echte familie waar ik op mijn plek ben. De club is ambitieus net als ik en het voelt goed om terug te keren. Ik hoop de fans nu in het echt te kunnen ontmoeten en wat meer mee te krijgen van het leven in Nederland.”

Het team van Yoast United is bijna compleet en bestaat nu uit Kaleb Warner, Bob Berghuis, Nesta Agasi, Duane Wilson, Lucas N’Guessan, Josh Ferguson, Jaro Abrams, Nate Britt en Jett Speelman.