!
2021-06-15-troy3.jpg
15 juni 2021

Koehler stapt over naar de Suns

DEN HELDER - Troy Koehler maakt komend seizoen deel uit van de Suns-selectie. De guard/forward kwam de laatste drie seizoenen uit voor de kersverse landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden, waar hij afgelopen seizoen niet veel in actie kwam door een hardnekkige enkelblessure die inmiddels volledig genezen is. Onlangs besloot de bijna 20-jarige Koehler zijn horizon te verbreden om elders meer aan bod te komen.

De 1.95 meter grote swingman voegt iets toe aan de spelersgroep van Den Helder Suns door zijn enorme atletische vermogen. “Wij vernamen al snel dat Troy een vertrek bij Zorg en Zekerheid Leiden zou overwegen indien de juiste optie zich zou aandienen. Wij hebben hem vervolgens uitgenodigd voor een paar trainingen. Hij maakte meteen indruk door zijn snelheid en atletische manier van spelen”, aldus Suns-coach Peter van Noord.

Troy Koehler was er voor zichzelf heel snel uit: “Den Helder Suns heeft een jonge, zeer energieke spelersgroep en dat voelt goed. Ik ken een aantal jongens uit mijn verleden bij de Oranje jeugdselecties en dat is een plus. De coaches willen komend seizoen veel snelheid hanteren en die manier van spelen spreekt mij aan. Daarnaast is het verder goed geregeld met woonruimte en zaken rondom het team. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan de slag te gaan.”