!
20200823 Donar Bakken Bears.JPG
23 augustus 2020

Laatste kwart brengt Donar zege

Door Mannus Etten

GRONINGEN, 23 augustus 2020 - Donar heeft ook het tweede oefenduel tegen Bakken Bears in winst omgezet. Vrijwel de gehele wedstrijd liepen de Groningers achter de feiten aan, maar in het laatste kwart vloog Donar voorbij Bakken Bears. Dit leidde tot een 75-71 overwinning. Will Moreton was namens Donar goed voor 23 punten.

Twee dagen op rij kan Donar het protocol testen voor het ontvangen van bezoekers bij een indoor-sportwedstrijd. Doordat het erg lastig is door de huidige omstandigheden om tegenstanders te vinden om oefenwedstrijden tegen te spelen, heeft Donar Bakken Bears uitgenodigd voor twee wedstrijden.

Zaterdag werd de eerste wedstrijd al met 74-72 gewonnen. Een close game, dus eigenlijk mag men dat vandaag ook verwachten. Leon Williams zal alleen niet aantreden in verband met een lichte blessure.

De start van de game is tot vijf minuten met 10-10 nog een beetje close. Daarna slaan de Denen een klein gaatje naar 18-24. De zes punten verschil na het eerste kwart worden er 14 bij de rust. Donar is in die eerste twee kwarten niet zo zuinig op de bal. Zestien turnovers in twee kwarten kan natuurlijk niet. Daarmee win je geen wedstrijden in de Basketball Champions League. Vooral Diouf en Stephens grijpen die buitenkansjes aan en zo staat er 37-51 op het bord bij de rust.

Ruim na rust start Donar de inhaalrace. Waarbij het lukt om aan het eind van kwart drie binnen de tien punten te zijn. Na 30 minuten speeltijd is het 50-55. Een minuutje na de laatste onderbreking is het 55-55 en zo komt Donar dankzij een 18-4 run in 11 minuten terug in de wedstrijd. Donar zal uiteindelijk aan het langste eind trekken. Will Moreton wordt voor de thuisploeg met 23 punten de topscorer.

Het is duidelijk dat de consistentie in het spel er nog niet in zit op dit moment. Dat is geen enkel probleem, want de eerste officiële wedstrijden zijn nog ver weg. Er is nog veel werk te verzetten voor Rudez en zijn mannen, maar dit weekend heeft laten zien dat Donar potentie heeft.

Daarnaast heeft men een manier gevonden om ook nog wat toeschouwers en media toe te laten bij een wedstrijd, dus Donar zou positief terug moeten kunnen kijken op dit weekend.

Boxscore Donar-Bakken Bears
  1. Boxscore Donar-Bakken Bears Download pdf