!
7.jpg
3 januari 2021

Landstede Hammers ruim langs Den Helder Suns

Door Ties Rozema

ZWOLLE - In de voorbereiding op de herstart van het seizoen nam Landstede Hammers het vanmiddag in eigen huis op tegen Den Helder Suns. Na een gelijk opgaand eerste kwart stelden de Hammers orde op zaken om uiteindelijk met een ruime 106-80 winst aan de haal te gaan.

De bezoekers uit Den Helder laten in de eerste periode goed samenspel zien, maar in de afwerking doen de Suns zichzelf aanvankelijk tekort. Landstede weet hiervan te profiteren en pakt een kleine voorsprong. Het is dan Tom Koopman die zich aan Helderse zijde laat gelden en met twee drietjes schiet hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Ben Kovacs zorgt met een and one nog voor een kleine voorsprong voor de Suns, maar onder meer dankzij twee scores van Bart van Schaik houden de ploegen elkaar na tien minuten weer in evenwicht: 20-20

Dit evenwicht is in het tweede bedrijf ver te zoeken. De Hammers vinden hun ritme in de aanval en scoren er lustig op los, terwijl de aanvallen van de Suns moeizaam verlopen. De bezoekers hebben enkele keren vrijwel de gehele schotklok nodig om uiteindelijk tot een geforceerd schot te komen. Ook resulteren drives naar de basket meer dan eens in een turnover en dat is natuurlijk koren op de molen van Landstede Hammers. De Suns komen met name van buiten nog wel tot enkele scores, maar kunnen niet verhelpen dat de thuisploeg de wedstrijd in dit kwart volledig naar zich toetrekt. Bij 53-31 klinkt uiteindelijk het rustsignaal

Na de rust maken beide ploegen flink tempo. Dit zorgt over en weer voor de nodige scores waarbij namens Landstede met name Jozo Rados opvalt, terwijl aan de kant van de Suns Boyd van der Vuurst de Vries zijn duiten in het zakje doet. In de slotminuten van het kwart stagneert de scoredrift van Den Helder Suns. De thuisploeg zet echter nog even flink aan het gooit de ene na de andere driepunter raak, waarop na de zoemer toepasselijk het Gekke Boys van de Jeugd van Tegenwoordig uit de speakers klinkt. De Zwollenaren zijn in het derde kwart uiteindelijk goed voor maar liefst 36 punten en lopen daarmee uit naar 89-52.

In het slotkwart valt het de Suns te prijzen dat niet wordt opgegeven. Sterker nog, de bezoekers beginnen met een 13-0 run, waarna Ralf de Pagter namens de Hammers de scoreloze ban breekt. Uiteindelijk wint Den Helder Suns nipt het laatste kwart, maar met 106-80 wint Landstede Hammers met ruime cijfers deze oefenpot.

Scores Landstede Hammers: Jozo Rados 16 (7 assists), Yasiin Joseph 16 (5 rebounds, 5 assists), Devon van Oostrum 14 (4 op 4 driepunters), Noah Dahlman 13 (5 rebounds), Bart van Schaik 12, Ralf de Pagter 11, Jhonathan Dunn7, Mike Schilder 6, Jerom Oude Aarninkhof 5, Kayel Locke 4, Nigel van Oostrum 2.

Scores Den Helder Suns: Boyd van der Vuurst de Vries 20, Bolden Brace 13, Tom Koopman 11 (5 rebounds), Dyon Halman 9, Ben Kovac 8, Stan van den Elzen 8, Nino Gorissen 7 (5 assists), Yarick Brussen 4.