!
20201230 Carrington Love.jpg
30 december 2020

Landstede verdiend winnaar in Leiden

Door Martin Hoekstra

LEIDEN - Landstede Hammers toonde woensdagavond in Leiden aan dat de formatie een stuk verder is dan Zorg en Zekerheid Leiden. Niet verrassend aangezien de Hammers een solide basis hebben, waar de Leidse ploeg nog nieuwe mensen moet inpassen. Na een ruststand van 26-37 wist de Leidse ploeg nog terug te komen tot 44-46, maar Landstede Hammers liet zich niet verrassen en won verdiend met 55-70.

De Leidse formatie startte met Marijn Ververs, Worthy de Jong, Troy Koehler, Emmanuel Nzekwesi en Michael Finke. Mees van ’t Hoff moest vanwege een hersenschudding verstek laten gaan. Zijn plaats werd ingenomen door Calvin Poulina, die momenteel meetraint met de Leidse ploeg. Carrington Love, die pas enkele dagen in het land is, begon op de bank. Giddy Potts, de andere nieuwe Amerikaan, arriveert pas morgen in Nederland.

Landstede Hammers opende met Nigel van Oostrum, Mike Schilder, Jhonathan Dunn, Jozo Rados en Noah Dahlman. Dat beide ploegen nog geen wedstrijdritme hebben, werd al snel duidelijk. Ogenschijnlijk makkelijke ballen gingen mis en na vijf minuten stond het ook pas 3-4. Naarmate het eerste kwart vorderde, nam Landstede Hammers wat afstand. Vooral Kayel Locke kwam geregeld door met scores. Bij de Leidse ploeg werd aanvankelijk gezocht naar Emmanuel Nzekwesi, maar dat leverde niet al te veel scores op. Na 10 minuten stond het al 11-18.

Landstede Hammers liep na goede acties van Rodos, Devon van Oostrum en Yasiin Joseph zelfs door naar 13-30, maar vanaf dat moment ging de Leidse formatie wat meer weerwerk bieden. Vooral De Jong en Finke wisten de basket te vinden. Zorg en Zekerheid Leiden krabbelde terug tot 11 punten bij rust: 26-37.

De tweede helft was nog geen halve minuut oud of Landstede Hammers had er mede door een onsportieve fout van Ververs al weer vijf punten in liggen. Een ruime Zwolse zege lag in het verschiet.

Toch wist Zorg en Zekerheid Leiden zich te herpakken en er nog een wedstrijd van te maken. In de twee competitiewedstrijden in oktober gaf Zorg en Zekerheid Leiden verdedigend niet thuis. Daar was dit keer geen sprake van. Landstede Hammers scoorde in de rest van het derde kwart nog maar vier punten. Aan de andere kant knalde Love net voor het afgaan van de schotklok een drietje binnen en wist Nzekwesi na een steal van Love een dunk te plaatsen.

Mede door een 10-0 run kwam de Leidse formatie vroeg in het vierde kwart (na drie kwarten was het 41-46) terug tot op twee punten: 44-46. Een and-1 van Noah Dahlman gaf de ploeg van Herman van den Belt wat meer lucht. Tot vier minuten voor tijd bleef Zorg en Zekerheid Leiden nog aan het wiel hangen, maar daarna was de koek op. De tot dan vrij onzichtbare Dunn zorgde nog voor wat trapezewerk, waardoor het uiteindelijk toch nog een ruime Zwolse zege werd: 55-70.

Scores ZZ Leiden: Worthy de Jong 15, Emmanuel Nzekwesi 13 (8 rebounds), Michael Finke 10 (9 rebounds), Luuk van Bree 6, Carrington Love 5, Marijn Ververs 4 (7 rebounds, 3 steal) en Calvin Poulina 2.

Scores Landstede Hammer: Nigel van Oostrum 11, Jozo Rados 11 (8 rebounds), Noah Dahlman 11, Kayel Locke 10, Jhonathan Dunn 10, Yasiin Joseph 9 (8 rebounds), Devon van Oostrum 5, Ralf de Pagter 2 en Mike Schilder 1.

WhatsApp-Image-2020-12-30-at-20.37.35.jpeg