!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg
7 april 2021

Loting DBL Cup 2021

Door Martin Hoekstra

LEIDEN – In de Leidse Vijf Meihal heeft woensdagavond de loting voor de eerste ronde van de DBL Cup 2021 plaatsgevonden. Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden, en Ramses Braakman, voorzitter van de Dutch Basketball League koppelden acht ploegen aan elkaar.

DBL_loting_def small.jpg

De vier ploegen die de halve competitie als eersten afsloten, waren vrijgeloot en stromen pas in de tweede ronde in.

Toevallig werden alle ploegen uit de Elite B aan elkaar gekoppeld. Basketbal Academie Limburg neemt het op 24 april, de speeldag van de eerste ronde, op tegen Almere Sailors. The Hague Royals krijgt Aris Leeuwarden op bezoek. Yoast United mag het in Bemmel opnemen tegen Apollo Amsterdam.

Dan blijven er nog twee ploegen uit de Elite A over. Den Helder Suns is gastheer van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Beide wedstrijden in Den Helder werden door de Suns gewonnen.

De vier winnaars gaan met de vier vrijgelote ploegen in de koker. Dit is een loting zonder plaatsing. De wedstrijden uit deze kwartfinale staan gepland voor 28 april. De twee halve finales, waarvoor ook weer een vrije loting plaatsvindt, worden op 30 april afgewerkt. Op zondag 2 mei vindt dan de finale plaats. Ook hier wordt geloot wie de thuisploeg is. Dit duel wordt live uitgezonden door Studio Sport.