!
Jesse Markusse.jpg
11 september 2020

Markusse maakt stap naar Gelderland

BEMMEL, 11 september 2020 - Jesse Markusse speelt aankomend seizoen voor het eredivisieteam van Basketball Community Gelderland. De 2.06 meter lange center speelde vorig seizoen voor Apollo Amsterdam.

De 28-jarige Markusse begon zijn jeugdopleiding bij BV Lely in Amsterdam. In het seizoen 2011-2012 speelde hij in de promotiedivisie bij BC Apollo, dat in dat jaar kampioen werd. Het daaropvolgende seizoen maakte hij zijn debuut in de Dutch Basketball League bij Apollo. Vervolgens verruilde hij Amsterdam voor Aris Leeuwarden, om in 2014 weer terug te keren naar de hoofdstad. Na bijna zes seizoenen bij Apollo maakt Markusse nu de stap naar Gelderland.

Markusse: “Ik zie Basketball Community Gelderland als een nieuw avontuur met veel potentie. Een bestuur en coaching staff met ambities en een team met veel mogelijkheden. Ik denk dat ik een bijdrage kan leveren met de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan in de league. Daarmee kan ik de jongens binnen en buiten het veld helpen.”

Coach Matthew Otten: “We zijn blij dat we Jesse aan onze selectie toe kunnen voegen. Lengte die we goed kunnen gebruiken, maar ook de ervaring van Jesse komt goed van pas. Daarnaast heeft hij de werklust en persoonlijkheid die bij ons team past. De selectie is nu bijna rond.”