!
20200905 Matthew van Tongeren.jpg
5 september 2020

Matthew van Tongeren terug in Gelderland

BEMMEL, 5 september 2020 - Matthew van Tongeren speelt aankomend seizoen voor het eredivisieteam van Basketball Community Gelderland. De 2.01 lange power forward speelde vorig seizoen voor Apollo Amsterdam.

De 27-jarige Matthew, met Gelderlandse roots, is begonnen met basketbal bij Pluto in Wageningen. Zijn DBL-avontuur begon in 2011 bij Eiffel Towers Den Bosch, waar hij zowel voor het eerste team speelde als het U20 team. Na een kort verblijf in Amsterdam keert hij terug naar Gelderland, om te spelen voor de Matrixx Magixx. In 2016 maakt hij vervolgens de overstap naar Weert, waar hij twee uitstekende seizoenen draait, met in zijn laatste seizoen gemiddeld 11 punten en 4 rebounds. Na twee jaar Amsterdam verruilt hij de hoofdstad voor Gelderland en speelt hij aankomend seizoen voor het team van Basketball Community Gelderland.

Van Tongeren: “Ik ben geboren en getogen in Gelderland en om dan eredivisiebasketbal terug te zien na jaren afwezigheid… dat is prachtig! Ik vind het belangrijk om hieraan mee te werken. We hebben de kern staan, een bestuur en coaching staff met een visie om te groeien. En met de spelers in onze selectie kunnen we iets moois laten zien.”

Coach Matthew Otten over de komst van Van Tongeren: “Ik was erg onder de indruk van Matthew toen ik hem deze zomer zag. Hij heeft hard getraind met het 3x3 Nederlands Team. Hij is een belangrijk onderdeel van ons team, met een geweldig karakter binnen en buiten het veld. Uiteraard is het ook speciaal dat hij uit Gelderland komt.”