!
Suns-Heroes 1.jpg
18 januari 2020

Moeizame zege Heroes Den Bosch

Door Wop van Eis

DEN HELDER, 18 januari 2020 - Den Helder Suns heeft Heroes Den Bosch flink laten zweten. Het duel in de marinestad werd pas in het laatste kwart beslist. De Bosschenaren, die zonder Siyani Chambers aantraden, wisten uiteindelijk toch afstand te nemen en de winst te pakken met 66-79.

De Suns traden aan met slechts twee wissels, Dyon Halman en Josh Williams bezetten nog altijd het blessurebankje. Als back-up aan de bank is vandaag U21-speler Noah van der Heijden toegevoegd. Helaas voor Van der Heijden koos coach Peter van Noord er niet voor om hem zijn eerste minuten te laten maken op het hoogste niveau.

De bezoekers uit Den Bosch worden geacht om de Helders basketballers flink het vuur na aan de schenen te leggen. Iets wat de Bosschenaren aanvankelijk niet lukt. Heroes neemt aan de hand van Thomas van der Mars al gauw een 7-18 voorsprong. Echter, met driepunters van Thibault Vanderhaegen en Boyd van der Vuurst De Vries weten de Suns aan te klampen. Met scores van Michael Miller is de verschil vijf (19-24), na het eerste kwart.

In kwart twee komen de Suns bijna langszij (24-26) als Van der Mars namens Den Bosch pas na ruim vier minuten de eerste score laat noteren. Bij 29-29 gebeurt dat dat werkelijk en dat is de verdienste van Den Helder. Bij rust is het bij 35-36. Het Helderse publiek hoopt op een stunt.

Die hoop blijft na de verplichte vijftien minuten levende, want bij 42-40 hebben de Suns de leiding als Miller een lay-up verzilvert. Elijah Clarence schiet de Helderse hoop weer even naar de achtergrond met een rake driepunter. Toch zijn het de Suns die vooralsnog niet van opgeven weten. Van der Vuurst de vries schiet met een driepunter Den Helder naar 51-48. Er zijn dan nog een kleine drie minuten te gaan in kwart drie. Den Bosch zet aan en weet met een 2-13 run het derde kwart veilig te stellen: 53-61.

Met een driepunter en een lay-up van Nino Gorissen komt Den Helder terug tot drie punten afstand: 60-63. Flink zweten voor de bezoekers uit Den Bosch, die vervolgens hard aan het werk moeten voor eerherstel. Met nog vier minuten is het 66-70, de bal wil niet meer vallen voor de Suns. Coach Van Noord probeert nog het een en ander te herstellen met een time-out, maar tevergeefs. Middels vrije worpen van Stefan Wessels en Henry Caruso bepaalt Den Bosch de eindstand op 66-79 en hebben de Brabanders het geluk gehad dat Den Helder het niet weet af te maken.