!
3x3 competitie nieuw
17 mei 2020

Nieuwe 3x3 competities na de zomer van start

Na de zomer wordt gestart met een nieuwe 3x3 competitie. De competitie zal in toernooivorm gespeeld worden, waarvan de speeldata buiten de reguliere 5 - 5 competitieweekenden om gaan. Teams kunnen zich tot 1 juni opgeven via de eigen basketbalvereniging of, wanneer de teamleden geen lid van een vereniging zijn, rechtstreeks bij de Nederlandse Basketball Bond.

De nieuwe 3x3 competitie wordt in het leven geroepen, omdat er veel vraag is naar georganiseerde 3x3 wedstrijden. De competitie is een aanvulling op het huidige 5 – 5 aanbod, maar kan ook een mogelijkheid zijn voor verenigingen die geen volledig team op de been kunnen krijgen.
Daarnaast biedt het kansen voor recreanten, die minder weekenden beschikbaar hebben, en niet-leden die competitief willen spelen.

Praktische informatie
Door het seizoen 2020 – 2021 heen zullen er zes toernooidagen zijn. Deze dagen vallen buiten de reguliere speelweekenden, zodat de competities elkaar niet in de weg zitten. De competitie wordt voor zowel mannen als vrouwen onderverdeeld in de leeftijdscategorieën U13, U15, U18, U23 en 23+. Iedere speler dient een FIBA 3x3-account te hebben (gratis), maar hoeft geen lid te zijn van een basketbalvereniging.
Teams bestaan uit vier tot zes personen, maar op een toernooidag mogen maar vier basketballers ingezet worden.

Een individueel 3x3-lidmaatschap voor het seizoen 2020-2021 kost €8,55. Hiermee ben je als basketballer ook verzekerd door de Nederlandse Basketball Bond. Zijn spelers al wedstrijd spelend lid bij een vereniging, dan zal er voor deze spelers geen extra contributie voor het 3x3-lidmaatschap in rekening gebracht worden.

Meer informatie staat op de 3x3 competitiepagina.