!
8.jpg
10 februari 2020

Nu live: Halve finales Basketball Cup van start

OEGSTGEEST, 10 februari 2020 – Vier ploegen zijn nog overeind gebleven in de Basketball Cup. Den Helder Suns en Aris Leeuwarden werken op 20 en 22 februari hun halve finale af. Donar en Landstede Hammers maken deze week al uit wie doorstoot naar de finale en deze in eigen huis mag organiseren.

Landstede Hammers is dinsdagavond gastheer van Donar. Twee dagen later wordt er in MartiniPlaza gespeeld. Voor het gemak beginnen beide duels om 19.30 uur.

Donar neemt momenteel de koppositie in de Dutch Basketball League in, al is dat ietwat vertekend doordat Landstede een aantal duels minder heeft afgewerkt. De ploeg van coach Herman van den Belt heeft dit seizoen pas drie keer het onderspit gedolven, waar Donar al vier keer in het stof heeft gebeten.

Beide ploegen hebben elkaar dit seizoen reeds twee keer getroffen, beide keren in Zwolle. Op 13 oktober was Landstede Hammers de sterkste van de twee: 77-70. Donar zal met meer genoegen terugdenken aan het tweede duel. De Groningers gaven Landstede Hammers een ongenadig pak slaag: 69-98.

Op basis van die wedstrijd en het recent vertoonde spel van beide ploegen zou je Donar als favoriet in deze serie kunnen beschouwen. Te meer daar de Groningers een nederlaag in Zwolle altijd nog twee dagen later weg kunnen poetsen in een ongetwijfeld goede gevuld MartiniPlaza.

Qua blessures staat Donar er beter voor. Shane Hammink ontbrak zondag in de wedstrijd tegen Den Helder Suns, maar dat was vooral uit voorzorg. Landstede Hammers moet het de rest van het seizoen stellen zonder Kevin Bleeker. Dat maakt dat de rotatie aan Groningse kant breder is dan die van Landstede Hammers, al hebben de Zwollenaren vandaag bekendgemaakt dat het team per direct versterkt wordt met de Oostenrijkse international Jozo Rados.

Vanuit Zwolle wordt een livestream verzorgd. De livestats zijn hier te vinden.