!
20210108 Live preview.jpg
8 januari 2021

Nu Live: wie deelt de eerste klap uit?

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST – De Dutch Basketball League begint komende zondag aan het nieuwe seizoen. Donar en Landstede Hammers nemen het dan in Groningen tegen elkaar op. Daarnaast vinden er dit weekend ook nog enkele oefenwedstrijden plaats.

Zondag 10 januari 14.00 uur: Donar Groningen – Landstede Hammers

Het is natuurlijk leuk dat het seizoen meteen begint met een onvervalste kraker. In 2019 vonden er voor het laatst play-offs plaats (waarom weet iedereen wel) en ook toen stonden Donar en Landstede Hammers tegenover elkaar. De titel werd destijds een prooi voor Landstede Hammers, dat in Groningen het feestje mocht vieren.

In hoeverre beide teams op volle sterkte het plankier zullen betreden is de vraag. Bij Donar kampen Will Moreton en Juwann James met blessures en aan de zijde van Landstede Hammers zit Kevin Bleeker nog in een herstelfase van zijn vorig jaar opgelopen kwetsuur. Hoe dan ook, het zal een interessant schouwspel worden met als hamvraag wie het eerste tikje aan de ander gaat uitdelen.

De wedstrijd is live te volgen via de NOS. RTV Noord verzorgt een livestream. Om de statistieken live te volgen, kan men hier terecht.

Oefenduels

Zorg en Zekerheid Leiden komt dit weekend twee keer in actie. Op zaterdag (aanvang 16.00 uur) speelt de Leidse formatie in eigen huis tegen Basketbal Academie Limburg. Arie in ’t Veld verzorgt weer een livestream via Eyecons. Je moet wel even een account aanmaken om deze stream te kunnen volgen. Overigens gaan meer ploegen tijdens de competitie gebruik maken van het platform van Eyecons.

Eerder op zaterdag is Heroes Den Bosch gastheer van nieuwkomer Yoast United. De wedstrijd in De Maaspoort begint om 15.00 uur. Als alles meezit, dan is dit duel via een livestream te volgen

Een dag later treedt Zorg en Zekerheid Leiden om 18.00 uur in ’t Kalverdijkje aan tegen Aris Leeuwarden. aanvankelijk zou er van dit duel geen livestream zijn, maar dat gaat toch gebeuren. U kunt het duel hier volgen, al zal er geen commentaar bij zijn.