!
20210611 Marijan Obad.jpg
11 juni 2021

Obad in nieuw seizoen weer in actie voor BAL

WEERT - De 22-jarige Marijan Obad heeft zijn contract verlengd met één seizoen. 2020-2021 had hét seizoen moeten worden voor de talentvolle Kroaat. In het jaar ervoor kwam Obad naar Basketbal Academie Limburg en hij maakte gedurende het seizoen grote progressie.

Van 1.0 punt in 10 minuten gemiddeld in het eerste deel van het seizoen, ging hij naar 8.6 punten en bijna 4 rebounds in ruim 24 minuten in zijn laatste vijf wedstrijden. Daarbij ontpopte hij zich alsmaar meer als een begenadigd driepuntschutter met ook een sterke drive naar de basket.

Afgelopen seizoen leek Obad deze positieve lijn door te gaan zetten, totdat hij tijdens de voorbereiding een zware blessure aan zijn achillespees opliep die hem de rest van het seizoen langs de kant hield.

Inmiddels volgt Obad een individueel trainingsprogramma en gaat snel vooruit. De verwachting is dan ook dat hij bij aanvang van het seizoen weer volledig mee kan doen met de groep, zodat hij zich verder kan ontwikkelen onder Radenko Varagic en Koen van Gerwen.