!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg
28 september 2019

Play-offs met zes teams

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST, 28 september 2019 – De bovenste zes ploegen plaatsen zich dit seizoen voor de play-offs van de Dutch Basketball League. De nummer één en twee beginnen in de halve finale. Van de vier andere teams kwalificeren zich er twee voor de halve finale.

In een competitie met negen ploegen is het spelen van de play-offs met acht ploegen erg fors. Enkele jaren geleden was dit Belgische systeem al ingevoerd in het geval er acht of negen ploegen aan de competitie deel zouden nemen. Pas bij tien ploegen plaatsten zich acht formaties voor de play-offs. Afgelopen seizoen was het aantal ploegen voor de play-offs op acht vastgesteld, aangezien de competitie werd begonnen met tien teams.

“Als er zes plekken beschikbaar zijn in de play-offs, zal er een spannende strijd ontstaan”, liet Rames Braakman, voorzitter van de Dutch Basketball League, na afloop van de vergadering van vanochtend weten.

In de play-offs is de eerste ronde een best of three. De halve finale kan vijf wedstrijden duren en in de eindstrijd kan een serie tot zeven duels gerekt worden. De play-offs zullen begin mei gaan beginnen.