!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg
29 december 2019

Prijsvraag: Win een door Mart Smeets gesigneerd exemplaar van zijn roman Het Spel

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST, 29 december 2019 - Mart Smeets heeft een roman geschreven. In het verhaal volgt de lezer Frank Jager, een topbasketballer van gegoede afkomst die in het verleden enige jaren in de NBA heeft gespeeld. Momenteel maakt hij deel uit van de Amsterdam Orange, een van de 24 teams in de European Pro Basketball League (EPBL).

Onder grote druk dient Jager presteren. In zijn leven on the road staat hij aan veel verleidingen bloot. Wanneer de sjieke barones Anastasia, groot liefhebber van de klassieke muziek van de Finse componist Jean Sibelius, haar zinnen op hem heeft gezet, brengt zij dingen aan het rollen. Niet alleen wordt Jager zélf gegrepen door deze muziek, maar hij komt voor het eerst ook in gewetensnood.

De roman Het Spel is een meeslepende pageturner over klassieke muziek, topsport en de liefde, waarin niets is wat het lijkt. De roman van Smeets leest lekker weg. Echt een aanrader voor basketballiefhebbers.

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor het door Marts Smeets gesigneerde exemplaar? Geef antwoord op onderstaande vraag en stuur dat antwoord voor 4 januari 2020 in naar Martin Hoekstra. Uit de inzendingen met het juiste antwoord wordt één winnaar getrokken. Deze winnaar wordt uiteraard hier op de site genoemd, maar wordt tijdens de livestream van de wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (4 januari) bekend gemaakt.

De vraag luidt (met dank aan Jacob Bergsma): welke speler tekende als laatste voor een triple-double in de Dutch Basketball League?

20191229 Mart Smeets Het Spel.png