!
2021-07-24-sam-huurman-dbl.jpg
24 juli 2021

Sam Huurman komt Suns versterken

DEN HELDER - Den Helder Suns heeft met het vastleggen van jeugdinternational Sam Huurman de volgende nieuweling binnen. De uit Hoofddorp afkomstige power forward tekende een verbintenis voor twee seizoenen aan het Marsdiep.

Reeds op jonge leeftijd maakte Huurman de overstap van Harlemlakers naar de zeer gerespecteerde jeugdopleiding van Filou Oostende. Hij maakte daar drie seizoenen deel uit van de U21-ploeg en kwam tevens uit voor satellietclub DUVA Gistel, uitkomend op het op één na hoogste niveau (Top Division One), dat een broedplaats bleek voor toptalent.

Onder de gedreven coach Sam Rotsaert, die inmiddels de scepter zwaait bij Spirou Charleroi, maakte de 2.04 meter lange Huurman veel progressie. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij Limburg United in de Euromillions League, die nu samensmelt met de Dutch Basketball League tot de BNXT League die komend seizoen van start gaat.

“Bij Limburg United tekende ik vorig jaar een tweejarige overeenkomst. Door Covid-19 viel het plan in duigen om veel speeltijd op te doen in de Top Division One, het op één na hoogste niveau in België. Uiteindelijk kwam ik alsnog 13 games in actie voor het eerste team.”

Huurman vervolgt: “Voor komend seizoen wilde de club op dezelfde voet met mij doorgaan. Voor mijn ontwikkeling is het echter beter om op een zo’n hoog mogelijk niveau speeltijd te verdienen. Gelukkig wilde Limburg United daar medewerking aan verlenen. Suns-coach Peter van Noord kent mij al langer en dus was de keuze snel gemaakt.”

Van Noord is duidelijk als het om Huurman gaat: “Sam brengt energie, is heel goed opgeleid en past perfect in onze visie. Hij heeft het in zich om heel ver te komen, maar moet nog de nodige 'vlieguren' maken. Wij kunnen hem inmiddels een totaalprogramma bieden waar talenten bewust voor kiezen en zijn daar trots op.”