!
20200924 Tim Troussel.jpg
24 september 2020

Versterking voor The Hague Royals

DEN HAAG, 24 september 2020 – The Hague Royals presenteert vandaag twee versterkingen: Vincent Alkema en Tim Troussel. Zij zullen aanstaande zaterdag hun opwachting maken in de laatste oefenwedstrijd voor de seizoenstart thuis tegen Landstede Hammers, de regerend landskampioen. Sam van Dijk zal daar niet meer bij zijn.

The Hague Royals brengt meer lengte in de ploeg. Vincent Alkema, een center van 2.16 meter en daarmee de langste speler in de Dutch Basketball League, trainde al enkele weken mee met het team. De 30-jarige Alkema heeft zich nu aan The Hague Royals gecommitteerd.

Alkema is op latere leeftijd begonnen met basketbal, maar ontwikkelt zich in sneltreinvaart. Hij maakte op 23-jarige leeftijd in het seizoen 2013-2014 zijn debuut in de Eerste Divisie, waar hij uitkwam voor Landslake Lions uit Landsmeer. In de seizoenen daarna speelde Alkema in de Promotiedivise: eerst voor Hoppers uit Hoorn, daarna voor Landslake Lions, CobraNova in Voorburg en de laatste drie seizoenen voor Harlemlakers. Nu krijgt hij de kans bij de Royals om zich te tonen in de Dutch Basketball League. In de oefenwedstrijd die wij thuis speelden tegen Sparta Bertrange maakte hij al indruk met 12 punten en 11 rebounds.

Daarnaast brengt The Hague Royals Tim Troussel, een Fransman van 25 jaar, naar Nederland. De 2.03 meter lange Fransman zal bij de Royals voornamelijk als power forward en center gaan spelen.

Troussel is een zeer atletische speler, die tussen 2015 en 2017 twee seizoenen op college voor North Iowa CC speelde. De twee seizoenen daarna deed hij dat voor Newman University, waar zijn schotpercentage van 56,2% opviel. Afgelopen seizoen speelde Troussel eerst in de Serie C voor Tigullio Ligure, waar hij 15 punten per wedstrijd maakte en met zijn team ongeslagen koploper was. Na de Kerst speelde Tim voor RSV Eintracht Stahnsdorf in de ProB in Duitsland, waar zijn schotpercentage van 49,3% eveneens indrukwekkend was.

Tegenover de komst van deze twee spelers staat het vertrek van Sam van Dijk. The Hague Royals presenteerde Van Dijk in augustus als eerste speler van de Royals. Helaas bleek het spelen voor de Royals niet te combineren met zijn nieuwe baan, waardoor in goed overleg besloten is de samenwerking stop te zetten.