!
Bekervoorproefje.jpg
9 januari 2020

Vervolg Basketball Cup

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST, 9 januari 2020 – Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden spelen aankomende dinsdag hun uitgestelde bekerwedstrijd tegen elkaar. De winnaar kan dan twee dagen later in eigen huis meteen aan de bak tegen Landstede Hammers.

Er wordt in de vierde ronde maar één wedstrijd voor de Basketball Cup afgewerkt en deze vindt in Den Bosch plaats, zo heeft de loting uitgewezen. In principe had de wedstrijd tegen Heroes Den Bosch al voor de jaarwisseling gespeeld moeten worden, maar dat bleek vooral door de wedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden voor de FIBA Europe Cup geen haalbare kaart. Uiteindelijk werd overeengekomen dat het bekerduel op 14 januari in De Maaspoort plaatsvindt. Aanvang: 20.00 uur.

De NBB was voornemens om de kwartfinales, die over twee wedstrijden gaan, op 14 en 16 januari te laten spelen. In de drie andere kwartfinales gaat dat ook gebeuren, maar dus niet in de serie tussen Landstede Hammers en de winnaar van het treffen tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Heroes Den Bosch. De winnaar van deze tweestrijd treedt op donderdag 16 januari in eigen huis aan tegen Landstede Hammers, in Den Bosch is het aanvangstijdstip 20.00 uur, in Leiden 20.30 uur. De tweede wedstrijd van deze kwartfinaleserie vindt op een nader overeen te komen datum in februari plaats.

De andere kwartfinales zijn (eerstgenoemde ploeg speelt op 14 januari thuis):

Donar Groningen - Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball

Aris Leeuwarden – Apollo Amsterdam

SBU – Den Helder Suns