!
20210609 Oshean Brathwaite.jpg
9 juni 2021

Vierjarig contract voor Brathwaite

WEERT - Weertenaar Oshean Brathwaite heeft zijn eerste basketbal contract getekend bij Basketbal Academie Limburg. Brathwaite is een talentvolle, flegmatieke pointguard met courtvision en atletisch vermogen.

Brathwaite, die net 19 jaar is geworden, begon op vierjarige leeftijd met basketballen en wil in de komende vier jaar graag doorgroeien tot de vaste pointguard van Basketbal Academie Limburg. Bij BAL kan hij verder werken en een goede basis leggen voor zijn basketbal toekomst. Brathwaite zal komend seizoen ook wekelijks minuten gaan maken in het U22-team.

Brathwaite trainde het afgelopen seizoen al mee met het eerste team en speelde 11 wedstrijden mee in de Dutch Basketball League. Daarin maakte hij gemiddeld 6,6 minuten. Ook doorliep hij alle nationale jeugdselecties.

“Ik weet dat ik me onder Coaches Radenko en Koen nog verder kan ontwikkelen en ben blij dat BAL de komende 4 jaar in mijn talent wil investeren”, stelt Brathwaite. “Ik heb dit jaar mijn HAVO- diploma gehaald en neem een tussenjaar om me één jaar volledig te focussen op basketbal en uit te groeien tot een vaste waarde voor BAL”