!
_A3H4349.jpg
8 oktober 2020

Vol weekend met topduel als sluitstuk

Door Ties Rozema

GRONINGEN, 8 oktober 2020 - Vijf duels staan het komende weekend op het programma. Zaterdag treffen Apollo Amsterdam en Landstede Hammers elkaar in de Apollohal en reist Aris Leeuwarden af naar Weert om het op te nemen tegen BAL. Zondag is het in Rotterdam een Zuid-Hollands onderonsje tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en Zorg en Zekerheid Leiden, nemen The Hague Royals het in de eerste officiële thuiswedstrijd op tegen Den Helder Suns en ontvangt Heroes Den Bosch in de eigen Maaspoort Donar Groningen. Na het plaatsen van de preview werd vrijdagavond bekend gemaakt dat BAL versus Aris niet doorgaat. Die voorbeschouwing is er nu uit.

Zaterdag 10 oktober

16.00 uur: Apollo Amsterdam (0-2) - Landstede Hammers (0-1)

De Amsterdammers konden in de eerste wedstrijd van het seizoen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord lange tijd bijhouden. Pas in het slotkwart moest de ploeg van Laki Lakner lossen. Afgelopen woensdag maakte Apollo in Groningen geen schijn van kans tegen Donar, hoewel het bij vlagen aardig basketbal liet zien. Onder aanvoering van routiniers Sergio de Randamie en Floris Versteeg is Apollo nu alweer toe aan de derde wedstrijd. In eigen huis treft het Landstede Hammers, dat in de eerste wedstrijd op eigen bodem onderuit ging tegen Heroes Den Bosch. Maar liefst 19 turnovers en een regen driepunters van Miha Lapornik speelden de Zwollenaren parten. De nieuwelingen van de Hammers lieten zich gelden, maar ervaren krachten als Devon van Oostrum en Noah Dahlman waren nog minder zichtbaar. Zij zullen zich in Amsterdam nadrukkelijker met het spel willen bemoeien om hun ploeg naar de eerste winst van het seizoen te loodsen.

De wedstrijd is te bekijken via YouTube. De livestats vind je hier.

Zondag 11 oktober

14.30 uur: Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (1-0) - Zorg en Zekerheid Leiden (0-1)

De Zuid-Hollandse ZZ-derby is een weerzien tussen nieuwbakken Feyenoorder Mohamed Kherrazi en zijn oude Leidse ploeg. De defensieve specialist kwam vorige week tegen Apollo in de foutenlast, maar zal er op gebrand zijn zich tegen Zorg en Zekerheid Leiden van zijn beste kant te laten zien. De Leidenaren zullen zich daarnaast moeten bekommeren om Arunas Mikalauskas en Juan Davis, die tegen Apollo de voornaamste scorers waren voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Opletten geblazen dus voor ZZ Leiden, dat tegen Den Helder Suns de winst in de laatste minuten op haast knullige wijze weggaf. Aan het scorend vermogen lag het tegen de Suns niet: Worthy de Jong, Desure Buie en B.J. Stith kwamen boven de 20 punten en Emmanuel Nzekwesi bleef daar met 18 net onder. Als coach Geert Hammink de verdediging op orde weet te krijgen, moet ZZ Leiden in staat zijn om tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de eerste winst van het seizoen te pakken.

Vanuit Rotterdam is een live stream te bekijken. De livestats vind je hier.

15.00 uur: The Hague Royals (0-1) - Den Helder Suns (1-0)

The Hague Royals neemt het in de eerste officiële thuiswedstrijd in het nog korte bestaan van de club op tegen Den Helder Suns. De Suns zorgden in de eerste competitieronde voor een verrassing door Zorg en Zekerheid Leiden te verslaan. Nino Gorissen mocht zich de matchwinner noemen: zijn enige score in de wedstrijd was direct de winnende. Stan van den Elzen was echter de absolute uitblinker met 26 punten en 8 assists. De talentvolle Van den Elzen ruilde deze zomer Den Bosch in voor Den Helder, waar hij direct zijn stempel drukt. In Den Haag gaat Van den Elzen met zijn ploeg voor de tweede winst op rij. The Hague Royals is echter verre van kansloos. De ploeg is nog maar kort in de huidige bezetting bijeen en kan dus alleen maar groeien. In Leeuwarden moesten de Royals Aris in de tweede helft laten gaan, maar met het scorende vermogen van onder meer Eric Kibi kan de Haagse formatie het de Suns nog lastig gaan maken.

The Hague Royals verzorgen een live stream. De exacte link wordt via hun Facebookpagina bekend gemaakt. De livestats zijn hier te vinden.

16.00 uur: Heroes Den Bosch (1-0) - Donar Groningen (2-0)

Het sluitstuk van deze speelronde is een regelrechte topper. In de eigen Maaspoort neemt Heroes Den Bosch het op tegen Donar, dat afgelopen woensdag eenvoudig wist te winnen van Apollo Amsterdam. Daarvoor zetten de Groningers de nieuwkomers uit Almere met ruime cijfers aan de kant. Heroes Den Bosch startte het seizoen in Zwolle waar de ploeg knap wist te winnen van Landstede Hammers. Met de winst in die eerste topper van het seizoen op zak zal de Bossche ploeg vol vertrouwen toeleven naar het duel met Donar. De Groningers zullen op hun beurt uitkijken naar deze eerste serieuze test in het reguliere seizoen.

Vanuit Den Bosch is de wedstrijd live te volgen via een stream en de livestats kun je hier vinden.