!
20200715 Justin Watts.jpg
11 januari 2021

Watts toch naar Donar

GRONINGEN - Donar heeft zich verzekerd van de diensten van de 30-jarige Amerikaanse shooting guard/small forward Justin Watts. De 1.96 meter lange Amerikaan heeft zowel een goed schot in huis als ook het atletisch vermogen om drives te maken en een belangrijke rol in de defensie te spelen.

Afgelopen seizoen speelde Watts voor MKS Dabrowa Gornica in Polen. Donar heeft voor versterking van de selectie gekozen vanwege het zware programma en het feit dat Donar op dit moment maar negen fitte spelers heeft. Het bestuur vindt dit een verantwoorde logische stap om topprestaties te kunnen blijven bieden.

Financieel gezien kan Donar dit betalen, omdat er minder geld aan spelers is uitgegeven dan gereserveerd. “We zijn zuinig geweest en we houden altijd rekening dat we moeten bijschakelen vanwege geblesseerde spelers”, stelt voorzitter Jannes Stokroos.

“Justin is geen onbekende in Nederland, aangezien hij in het seizoen 2016-2017 speelde voor New Heroes en daar een goede indruk maakte. We wilden hem eigenlijk al per 1 augustus inlijven, maar dat lukte niet omdat de benodigde papieren niet tijdig op orde waren. Justin is per direct beschikbaar, in ieder geval tot het einde van dit seizoen. Hij traint vanaf volgende week mee met het team.”