!
fergu.jpg
11 juli 2021

Yoast United haalt Josh Ferguson

BEMMEL - Yoast United versterkt zich aankomend seizoen met de Amerikaan Josh Ferguson. De 24-jarige power forward komt over van AEL uit Cyprus en tekent een contract voor één seizoen.

De 2.03 lange Ferguson, geboren in Miami Florida, speelde zijn collegecarrière bij Winthrop University, uitkomend in de Big South Conference. In zijn senior jaar bij de ‘Eagles’ scoorde hij gemiddeld 11.5 punten en pakte daarnaast 6.5 rebounds. Afgelopen seizoen was hij actief in de Cyprische competitie en viel op door zijn veelzijdigheid: ‘‘Josh is een atletische, hardwerkende speler die zijn meerwaarde op verschillende vlakken laat zien. Naast scorend vermogen, pakte hij afgelopen seizoen gemiddeld ruim 11 rebounds, waarvan meer dan 3 aanvallend. Daarbij deelt hij ook nog 3 assists per wedstrijd uit. Voor onze 4 positie en het spel dat we willen spelen is dit precies wat we zochten,‘’ aldus coach Paul Vervaeck.

Josh over zijn stap naar Yoast United en de BNXT League: ‘’Ik heb met verschillende mensen van de staff en organisatie gesproken en ik kreeg van iedereen hetzelfde gevoel, de ambitie en de togetherness sprak me erg aan. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen, dat helpt enorm. Het enige wat we nu nog moeten doen is aan het werk! Voor mijn gevoel is dit de beste situatie voor mij als een speler en ik ben klaar om die kans aan te grijpen.’’

Het team van Yoast United krijgt steeds meer vorm: ‘’Naast Kaleb Warner, Bob Berghuis, Nesta Agasi, Duane Wilson, Lucas N’Guessan en Josh Ferguson zullen we de aankomende weken de vier overige selectiespelers presenteren. Plek elf en twaalf op het rooster zijn voor de talenten van de United Academy en de Dreamfields Dolphins,’’ aldus Anouk Biesters, technische zaken Yoast United.