!
MVG_8234.JPG
8 oktober 2020

Yoast United wint debutantenbal

ALMERE, 8 oktober 2020 - Almere Sailors heeft de eerste thuiswedstrijd in haar korte bestaan niet in winst kunnen omzetten. In het eerste kwart bleef de thuisploeg Yoast United goed volgen, maar in het tweede kwart gooide uitblinker Keime Helfrich (36 punten, 8 driepunters) de wedstrijd al enigszins het slot. Via een ruststand van 34-48 boekte Yoast United uiteindelijk een 68-95 overwinning.

De eerste thuiswedstrijd van de Almere Sailors en direct tegen een andere debutant in de DBL, Yoast United. Een wedstrijd tussen twee teams die zeer verschillend de competitie zijn gestart. Vraag was dan ook hoe de verhouding in deze wedstrijd zou zijn.

Voordat de wedstrijd aanving was het zeer opvallend hoe de spelers van Almere Sailors in de zaal werden verwelkomd. Amerikaanse taferelen in Almere met een stevige lichtshow en vuurwerk.

Na aanvang waren in de eerste minuten van de wedstrijd de teams aan elkaar gewaagd waarbij Almere Sailors een kleine voorsprong kon vasthouden. Richting het midden van het eerste kwart nam Yoast United meer en meer het initiatief waardoor de bezoekers uiteindelijk met een kleine voorsprong (14-17) het eerste kwart konden afsluiten.

In de tweede kwart kwamen er meer en meer slordigheden in het spel van Almere Sailors met als gevolg dat er kort achter elkaar een groot aantal turnovers waren. Yoast United profiteerde hier met een 0-14 run goed van. Dit mede doordat ze haar driepuntschutters goed in stelling wisten te brengen. Met name uitblinker Keime Helfrich (36 punten, 8 driepunters) was op dreef en gooide de wedstrijd al enigszins het slot. De ruststand werd dan ook vastgezet op 34-48.

In de tweede helft kwam Almere Sailors deze achterstand niet meer te boven. Het derde kwart bood wel weer een gelijk opgaande strijd waardoor het verschil in stand tussen de beide ploegen nagenoeg gelijk bleef (58-75).

Het vierde kwart was duidelijk weer voor Yoast United. In het restant van de wedstrijd werd rustig verder gebouwd aan een oplopende voorsprong en een eindstand bereikt van 68-95.

In deze wedstrijd was duidelijk te zien dat Yoast United verder in de opbouw is dan Almere Sailors. Beide teams zijn nog niet op volle oorlogssterkte, maar in de spelopbouw tijdens de wedstrijd was duidelijk te herkennen dat Yoast United al over een beter ingespeeld team beschikt. Dit laatste is ook duidelijk terug te zien in de statistieken waar de spelers van Yoast United betere resultaten laten zien.