!
LDDK-20191008-0002.jpg
22 januari 2020

Donar en Feyenoord op bekerherhaling

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST, 22 januari 2020 – Oorspronkelijk zou de winnaar van de bekertweestrijd tussen Donar en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord al bekend zijn, maar door technische problemen kwamen de twee ploegen vorige week dinsdag niet verder dan één kwart. Daarom wordt vanavond pas de eerste wedstrijd uit de kwartfinale afgewerkt.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball had bij de loting het recht gekregen om de tweede wedstrijd uit deze kwartfinale in eigen huis te mogen spelen. Dat had afgelopen donderdag dus kunnen zijn, ware het niet dat de eerste wedstrijd gestaakt werd. Dit duel in Rotterdam is verschoven naar 6 februari, waar dan de sprongbal om 20.30 uur plaatsvindt.

Maar dus eerst de wedstrijd van vanavond. Donar leidde vorige week, na een overigens sterke start van de Rotterdammers, met 21-14. Deze tussenstand heeft geen enkele consequentie, want het duel begint vanavond gewoon weer op 0-0. Prettige bijkomstigheid voor Donar is het feit dat de schorsing van drie wedstrijden van Drew Smith er opzit. De Amerikaan mag in dit bekertreffen dus weer van de partij zijn.

Voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball zit er mogelijk ook een positief tintje aan dit duel. Coen Stolk was vorige week vanwege ziekte niet aanwezig in MartiniPlaza. Als hij inmiddels hersteld is, dan zal de startende forward van de Rotterdammers vanavond weer van de partij zijn. In dat geval zijn beide ploegen op volle oorlogssterkte aanwezig in Groningen.

Beide ploegen hebben elkaar al twee keer getroffen in de competitie. Op 8 oktober lieten de Rotterdammers zien dat er terdege rekening gehouden moet worden met de formatie van Toon van Helfteren. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball maakte voor rust redelijk gehakt van Donar. De Groningers kwamen nog wel enigszins terug, maar de winst was voor de Rotterdammers: 102-93.

In de wedstrijd in Groningen, die op 10 november werd afgewerkt, was Donar te sterk voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. In het vierde kwart werd Van Helfteren naar de kleedkamer verwezen. De Groningens stonden op dat moment met 69-49 voor. Onder leiding van assistent-coach Jan Stalman kwamen de Rotterdammers nog sterk terug, maar Carrington Love voorkwam een verrassing: 74-68.

Sport Noord verzorgt vanavond een livestream met commentaar van Hink Jan Apotheker. Ook worden er weer livestats gepresenteerd.