!
_A3H5916.jpg
19 februari 2021

Houdt Aris Apollo op nul?

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST – Door de interlandbreak is er dit weekeinde ook maar één wedstrijd. Aris Leeuwarden is zaterdagavond gastheer van Apollo Amsterdam. Een duel waarin de Amsterdammers wel eens aan de eerste twee punten van het seizoen kunnen komen.

20.00 uur: Aris Leeuwarden (2-5) – Apollo Amsterdam (0-7)

Al een tijdje heb je het gevoel dat Apollo Amsterdam stapjes aan het maken is. Tegen Basketbal Academie Limburg liet de formatie van Edwin van der Hart lange tijd goede dingen zien, maar na de pauze moesten de Amsterdammers de Limburgse formatie toch laten gaan. Conditioneel zag het er nog niet echt best uit, iets wat de ploeg dit seizoen al vaker parten heeft gespeeld.

Eén speler zal in elk geval niet in actie komen voor Apollo. Berend Weijs zit de laatste wedstrijd van zijn schorsing van twee wedstrijden uit. Onder de borden is dus veel werk weggelegd voor Sergio de Randamie, Hicham Kherrazi en Floris Versteeg.

Aris Leeuwarden kende een goede start, maar heeft te kampen met personele problemen. Craig Osaikhwuwuomwan is door de club voor de maand februari geschorst en zal dus moeten toekijken. Chad Frazier heeft last van zijn kuit en speelde op 23 januari zijn derde en voorlopig laatste wedstrijd. Ook Cedric DeDecker is door een enkelblessure al niet meer in actie gekomen sinds diezelfde 23 januari. Er is coach Ferried Naciri alles aan gelegen om Frazier en DeDecker er zaterdagavond gewoon weer bij te hebben.

Zonder dit trio heeft de Friese formatie een rotatie van zeven spelers en dat is in de meeste gevallen niet voldoende. Van de spelers die wel alles hebben gespeeld, is Jean-Victor Mukama de gevaarlijkste pion. De swingman is gemiddeld goed voor 10.3 punten, 6.9 rebounds en 3.3 assists per wedstrijd. Giannis Dimakopoulos is de beste rebounder van de ploeg met een gemiddelde van 7.4 afvangers per duel.

Rob Mooij levert het commentaar bij de door Sport Noord verzorgde livestream. De livestats zijn hier te vinden.