!
2.jpg
10 februari 2021

Live - Actie in het Noorden

Door Ties Rozema

GRONINGEN - Drie wedstrijden stonden voor donderdagavond op het programma. Nu het treffen tussen Almere Sailors en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord is verplaatst naar 18 februari blijven nog twee wedstrijden over. In de noordelijke helft van het land neemt Landstede Hammers het op tegen Aris en ontvangt Donar Apollo Amsterdam.

19.30 uur: Landstede Hammers (4-1) - Aris Leeuwarden (2-3)

De Hammers hadden het afgelopen weekend in Amsterdam weinig moeite om langs Apollo te komen. De regerend landskampioen was een maat te groot voor de Hoofdstedelingen. Met name Yasiin Joseph was lekker op schot voor de Zwollenaren, maar ook Jhonathan Dunn toonde wederom aan gemakkelijk tot scoren te komen. Nog drie andere Hammers eindigden tegen Apollo in de dubbele cijfers.

Het wordt voor Aris dus een hele klus om Landstede Hammers in toom te houden. Dat de ploeg van coach Ferried Naciri het moet doen zonder de voorlopig door Aris zelf geschorste Craig Osaikhwuwuomwan maakt het daar niet makkelijker op. Het is voor de Leeuwarders te hopen dat er weer een beroep gedaan kan worden op Chad Frazier. Een scorende Frazier is bij Aris meer dan welkom, maar de guard moest de wedstrijd tegen Yoast United aan zich voorbij laten gaan.

De wedstrijd in Zwolle is live te volgen via Eyecons. De livestats vind je hier.

20.00 uur: Donar Groningen (4-1) - Apollo Amsterdam (0-5)

Een pittige week voor Apollo, dat na een thuisnederlaag tegen Landstede Hammers afreist naar het Hoge Noorden om het daar op te nemen tegen Donar. Geen sinecure voor Edwin van der Hart, de nieuwe coach van de Amsterdammers. In de aanloop naar het duel tegen Donar kan Apollo in elk geval vertrouwen putten uit de prestaties van herintreders Dexter Hope en Berend Weijs. Met name de laatste viel het afgelopen weekend op door maar liefst 28 punten te scoren.

In eigen huis kan Donar zich eigenlijk geen misstap veroorloven tegen Apollo. De ploeg zal dus gefocust aan de start moeten verschijnen. De ploeg bewees in Weert al scherp voor de dag te komen als het moet. Donar leek op een regelmatige overwinning af te gaan, maar trok in het laatste kwart toch nog een flinke eindsprint. Als de Groningers donderdag met dezelfde mindset aan de start verschijnen, wordt het een erg lastige avond voor Apollo.

De wedstrijd is te volgen via de livestream van Sport Noord. De statistieken zijn hier te vinden.