!
Unknown-3.jpeg
8 januari 2020

Live: Subtopper op donderdagavond

Door Ties Rozema

GRONINGEN, 8 januari 2020 - Er staat één doordeweeks duel op het DBL-programma. In de Maaspoort ontvangt Heroes Den Bosch donderdagavond de nummer vijf op de ranglijst, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Eerder in het seizoen wisten de Rotterdammers in eigen huis te winnen van de Bossche ploeg.

Donderdag 8 januari:

Heroes Den Bosch (9-4) – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (9-5)

Feyenoord, de huidige nummer vijf op de ranglijst, gaat in de Maaspoort op bezoek bij nummer drie Heroes Den Bosch. De thuisploeg zal zich in deze wedstrijd willen revancheren voor de nederlaag in Rotterdam in november, toen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de overwinningen nog aan elkaar reeg.

De overwinningen zijn voor ZZ Feyenoord de laatste competitierondes niet meer zo vanzelfsprekend als toen het geval was. De ploeg van coach Toon van Helfteren kreeg het nodige blessureleed te verwerken en was enkele weken met name inside behoorlijk verzwakt. De ziekenboeg was vorig weekend tegen Leiden alweer aardig leeggestroomd. Dat leidde tegen de provinciegenoten niet tot een overwinning, maar wie weet kan de ploeg in Den Bosch wel verrassen.

Want een verrassing zou een Rotterdamse winst in de Maaspoort toch wel zijn. Heroes Den Bosch is in de eigen hal de favoriet voor de overwinning, gezien de hoeveelheid individuele kwaliteit aan Bossche zijde. Dat dit niet automatisch voor een succesvol resultaat zorgt, heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord in de eigen topsporthal al laten zien. Bovendien heeft Heroes Den Bosch de eigen grilligheid al een aantal keren geëtaleerd. De ploeg wisselt dit seizoen pieken en dalen af, regelmatig zelfs binnen één en dezelfde wedstrijd.

Al met al staat er een interessant duel op het programma. Een duel tussen twee ploegen die verrassend uit de hoek kunnen komen: zowel positief als negatief.

De wedstrijd tussen Heroes Den Bosch en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball is live te volgen via de stream van Heroes Den Bosch. De livestats zijn hier te vinden.