!
CA210206 Christian Aarts-9579.JPG
8 februari 2021

Live: Verkort seizoen maakt winnen essentieel

Door Ties Rozema

GRONINGEN - Na een speelronde met aangepaste aanvangstijden vanwege het winterse weer zijn wegen weer normaal begaanbaar en maakt de DBL zich op voor een volle midweek. Drie van de zes wedstrijden worden dinsdag en woensdag gespeeld. De overige ontmoetingen staan op donderdag gepland. BAL en Heroes Den Bosch bijten dinsdag in Weert het spits af.

Dinsdag 9 februari

20.00 uur: Basketbal Academie Limburg (1-4) - Heroes Den Bosch (2-3)

De Bossche Heroes kennen een pittige start van het seizoen. De ploeg bewees zichzelf een enorme dienst door afgelopen zaterdag met een minimaal verschil te winnen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. In het verkorte eerste deel van de competitie zijn nederlagen nog minder welkom dan normaal. De winst zorgt er dan ook voor dat Den Bosch de aansluiting met de top nog niet heeft verloren. In Weert zal de ploeg van Jean-Marc Jaumin daarom weer vol voor de winst gaan. Het zal BAL echter niet zijn ontgaan dat de bezoekers het lastig hadden tegen Feyenoord en in januari al tegen een verrassende nederlaag aanliepen in Den Helder. Radenko Varagic en zijn mannen zullen dan ook alle kansen aangrijpen om in de thuishal voor een verrassing te zorgen. De Limburgers zullen dan wel topschutter Miha Lapornik, goed voor bijna 24 punten per wedstrijd, in bedwang moeten houden.

Hans en Jeroen Heijdeman verzorgen het commentaar bij de livestream. De livestats zijn hier te vinden.

Woensdag 10 februari

19.00 uur: Yoast United (3-2) - Den Helder Suns (4-1)

De nieuwkomers uit Bemmel maken de verwachtingen vooralsnog waar. De ploeg komt goed mee in de DBL en laat bij tijd en wijle spectaculair basketbal zien met flitsende passes en soepele driepunters. Tegen Aris was Yoast United met onder meer 13 driepunters ook weer lekker op dreef. Het lange afstandsschot is tot nu toe echter wel een wapen waar Den Helder Suns goed tegenstand tegen biedt. Het belooft dan ook een interessant treffen te worden tussen Yoast United en Den Helder Suns, dat tegen Zorg en Zekerheid Leiden de ongeslagen status beëindigd zag worden. De ploeg van Peter van Noord zal een ‘losing streak’ niet zien zitten, maar als de scorers van Yoast United het in eigen huis op de heupen krijgen, zullen de Heldernaren alle zeilen bij moeten zetten.

Vanuit Bemmel wordt een livestream verzorgd. De statistieken worden hier bijgehouden.

20.30 uur: Zorg en Zekerheid Leiden (5-0) - The Hague Royals (1-4)

Ondanks nogal wat personele wijzigingen is Zorg en Zekerheid Leiden in 2021 uit de startblokken geschoten. De ploeg van coach Geert Hammink is nog altijd ongeslagen. De grote rol van Worthy de Jong mag daarbij geen verrassing heten, terwijl dat wel geldt voor de plotselinge scoredrift van Marijn Ververs. De guard stond al bekend als een goede verdediger en harde werker, maar ontpopt zich nu ook tot een efficiënt scorer. Bovendien laat ook Emmanuel Nzekwesi zich flink gelden in zijn eerste jaar als professional. Tegen de nieuwkomers uit Den Haag zou de ongeslagen status van ZZ Leiden niet in gevaar moeten komen, hoewel de Royals het afgelopen weekend voor het eerst in de historie een competitieduel wisten te winnen. Onder leiding van Deividas Kumelis en Eric Kibi werd medenieuwkomer Almere Sailors verslagen en dat succes zal naar meer smaken.

De livestream wordt van commentaar voorzien door Arie in ’t Veld en Martin Hoekstra. De livestats kun je hier volgen.