!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg
29 januari 2020

Nu live: Heroes gaan voor vijf op een rij

Door Ties Rozema

GRONINGEN, 29 januari 2020 – In de DBL staat donderdagavond de subtopper tussen Heroes Den Bosch en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball op het programma. In de Maaspoort kunnen de Heroes de punten goed gebruiken in de race om de hoogste posities, terwijl Feyenoord bij winst afstand kan nemen van nummer vijf ZZ Leiden.

Heroes Den Bosch (12-4) – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (10-6)

Heroes Den Bosch is lekker op dreef in 2020. Na de laatste pot van 2019 te hebben gewonnen, werden ook de eerste drie competitiewedstrijden van het nieuwe kalenderjaar in winst omgezet. De eerste van die drie was tegen Feyenoord, net als donderdag in de eigen Maaspoort. In en spannende wedstrijd, die de Bosschenaren met 92-86 wisten te winnen, scoorden namens Heroes maar liefst zes spelers in de dubbele cijfers. Een flinke teamprestatie dus, tegen een door Quentin Snider en Keyshawn Woods geleid Feyenoord.

De vorige keer in de Maaspoort moest Zeeuw & Zeeuw Feyenoord het doen zonder Coen Stolk en Michael Kok. Twee waardevolle roleplayers, die in de gewonnen wedstrijd tegen Aris weer van de partij waren. Toon van Helfteren heeft donderdag dus de beschikking over een diepere selectie, waarmee meer geroteerd kan worden. Zo kunnen topscorers Snider en Woods gedurende de wedstrijd de broodnodige rustminuten pakken, om net wat frisser voor de dag te komen mocht de wedstrijd weer naar een spannend slot gaan.

Ook Jean-Marc Jaumin kan een beroep doen op een fitte en brede selectie. Afgelopen weekend maakte Henk Norel zijn debuut voor Heroes Den Bosch en dat deed hij niet onverdienstelijk. Eenmaal weer in het wedstrijdritme, kan de gelouterde Norel wel eens de x-factor gaan zijn voor Heroes, dat donderdag tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de vijfde wedstrijd op rij kan gaan winnen. De Feyenoorders zullen er echter alles aan doen om in tegenstelling tot de vorige keer met een positief resultaat aan de haal te gaan in de Maaspoort.

Of dat gebeurt is donderdag vanaf 20.00 uur te zien via de stream van Heroes Den Bosch. De livestats zijn hier te vinden.