!
54.jpg
13 februari 2020

Nu live: Houdt Landstede stand in Groningen?

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST, 13 februari 2020 – Landstede Hammers verdedigt vanavond in Groningen een voorsprong van vijf punten. De Zwollenaren waren in eigen huis met 76-71 te sterk voor Donar. Wedstrijd twee uit deze serie voor de Basketball Cup bepaalt wie er in de finale uit mag komen en de wedstrijd ook in eigen huis mag afwerken.

Eén ding is op voorhand zeker: Aris Leeuwarden en Den Helder Suns, die over anderhalve week aan hun serie gaan beginnen, weten na vanavond waar de winnaar van hun serie de bekerfinale moet gaan spelen. Wordt het MartiniPlaza of het Zwolse Theater van de Sport?

Het is de eerste keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar treffen in Groningen. In Zwolle heeft men reeds drie keer tegen elkaar gespeeld, met twee keer Landstede Hammers als winnaar in een close game (afgaande op de uitslagen) en één keer Donar in een onwaarschijnlijke veegpartij.

Wat afgelopen dinsdag wel opviel was het slordige spel van de Zwollenaren in de slotfase. Dat was in de tweede wedstrijd voor de kwartfinale tegen Zorg en Zekerheid Leiden ook al het geval. Zodra het close wordt, raakt de Zwolse ploeg de controle over de wedstrijd kwijt. Dat was in de Europese campagne eigenlijk ook al zo. In bijna alle wedstrijden ging Landstede Hammers het vierde kwart met een voorsprong in, maar vrijwel altijd eindigde de wedstrijd met een Zwolse nederlaag. De Zwolse guards (de gebroeders Van Oostrum en Mike Schilder) moeten hun ploeg bij de hand nemen en het startpunt vormen voor een goede aanval.

Donar had eigenlijk met een kleiner verschil kunnen verliezen als Carrington Love niet gekozen had voor een driepunter, maar gewoon de lay-up had gepakt. Dan had de nederlaag met een marge van drie punten geweest, maar ook een verschil van vijf punten zou Donar in goeden doen moeten kunnen overbruggen. Zeker met de steun van een goed gevuld MartiniPlaza.

Het duel begint vanavond om 19.30 uur. Sport Noord heeft Raymond Koning afgevaardigd om het commentaar te verzorgen bij de livestream. De livestats zijn hier te vinden.