!
Image00007.jpg
27 april 2021

Nu live - Kwartfinale DBL Cup staat voor de deur

Door Ties Rozema

GRONINGEN - Direct na Koningsdag worden de degens gekruist in de kwartfinale van de DBL Cup 2021. Inzet van de vier wedstrijden is een plek in de halve finales, die aankomende vrijdag 30 april op het programma staan.

Woensdag 28 april

19.30 uur: Landstede Hammers - The Hague Royals

De ploegen die het spits afbijten kwamen in de vorige ronde niet in actie. Landstede Hammers mocht de ronde overslaan om in de kwartfinale in te stromen. The Hague Royals zou uitkomen tegen Aris, maar de Leeuwarders konden vanwege positieve coronatesten geen ploeg op de been brengen. Er staan dus twee uitgeruste ploegen tegenover elkaar. De Hammers en de Royals speelden in competitieverband eenmaal tegen elkaar. In Zwolle was Landstede toen een forse maat te groot voor de Royals, wat resulteerde in een 97-47 overwinning. Ook nu zijn de Zwollenaren weer favoriet voor de winst. De Haagse formatie is simpelweg nog niet zo ver als de ervaren ploeg van Herman van den Belt. Hoewel onderschatting altijd op de loer ligt, moet de thuisploeg het wel bont maken wil het de halve finale niet halen.

De wedstrijd in Zwolle is te zien via de livestream van Landstede Hammers. De livestats vind je hier.

19.45 uur: Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball - Heroes Den Bosch

Net als Landstede Hammers stroomt Heroes Den Bosch in de kwartfinale in. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft er al wel een pot op zitten. Op verplaatsing wonnen de Rotterdammers ternauwernood van Den Helder Suns. Feyenoord had duidelijk moeite met het verlies van Arunas Mikalauskas, die al na enkele minuten geblesseerd uitviel. Het is te hopen dat de Litouwer er tegen de Heroes weer bij is. Met een fitte Mikalauskas is Feyenoord een geduchte tegenstander voor de Bosschenaren. In de competitie won Heroes weliswaar twee van de drie onderlinge duels, maar de marges waren krap, terwijl de enige overwinning van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord een afgetekende was. Heroes Den Bosch is de laatste weken echter in vorm, dus in de eigen hal zullen de Feyenoorders alles uit de kast moeten halen om kans te maken op een plekje in de halve finale.

De livestream van de wedstrijd is te bekijken via Eyecons. Livestats kan je hier vinden.

20.00 uur: Basketbal Academie Limburg - Zorg en Zekerheid Leiden

Vanuit Weert wordt een voorproefje op de eerste ronde van de play-offs voorgeschoteld. BAL rekende in de vorige ronde overtuigend af met Almere Sailors. De Limburgers waren met name van buiten trefzeker: maar liefst 56 procent van de driepuntschoten vlogen binnen. Coach Radenko Varagic zal tegen Zorg en Zekerheid Leiden wederom op een dergelijk percentage hopen. Het zou een fijne duw in de rug zijn tegen het makkelijk scorende ZZ Leiden. De Leidenaren kwamen op hun beurt niet in actie in de vorige ronde. De ploeg, met prijzenpakker Emmanuel Nzekwesi aan boord, moest in de laatste competitieronde nog even billenknijpen, maar zag zich uiteindelijk verzekerd van de eerste plaats. Dankzij deze eerste stek dus een dubbel treffen met BAL, waarin de beide ploegen waarschijnlijk geen tijd zullen besteden aan het uit de boom kijken van katten. Zowel ZZ als BAL zijn ploegen die er altijd vol tegenaan gaan van kop tot staart.

De wedstrijd is hier live te zien. Je kan hier livestats vinden.

20.00 uur: Yoast United - Donar

In Bemmel zal men de komst van Donar met vertrouwen tegemoet zien. Yoast United verloor in de Elite B geen enkele wedstrijd en ook de bekerwedstrijd tegen Apollo Amsterdam werd winnend afgesloten. Donar is weliswaar andere koek, maar de Groningers kennen nu niet bepaald een vlekkeloos seizoen. Met coach Pete Miller aan het roer werd al wel tweemaal op rij gewonnen, maar het is nog afwachten of dit het begin is van een stijgende lijn, of dat een terugslag op de loer ligt. Die kunnen de Groningers zich tegen het opportunistische Yoast United niet veroorloven. Als de ploeg van Matthew Otten eenmaal op stoom is, volgen scores elkaar in rap tempo op. Aan Donar dan ook de taak om Yoast niet in een ritme te laten komen. Dat zou met alle ervaring en kwaliteiten die de ploeg bezit een haalbare klus moeten zijn. Het is aan de Bemmelse formatie om flitsend uit de startblokken te schieten. Vliegen dan een paar drietjes raak met daarnaast misschien een dunk of twee, dan kan het nog wel eens heel spannend gaan worden in de Schaapskooi.

De wedstrijd is live te volgen via Eyecons. De livestats zijn hier te vinden.